På min biotop fandt jeg i går et interessant, men makabert fund; en død falk. Har den ligget begravet under sneen eller er den død fornylig? Måske snarere det sidste, da ræve eller strejfer hunde nok havde fundet den for længst . Den har sikkert været på træk?
Falkene i snæver forstand (Falco) er en ret homogen gruppe af elegant udseende rovfugle. I størrelse varierer de fra 20 til 60 cm.
Dværgfalk (Falco columbarius)
Dværgfalken findes udbredt i Nordeuropa og videre østpå gennem hele det nordlige Rusland og Sibirien. Desuden yngler den i Alaska og Canada. Danmark ligger syd for yngleområdet. De nærmeste bestande er i Norge og Sverige. Dværgfalken er en ret almindelig trækgæst og sjælden vintergæst herhjemme. Den ses primært langs kysterne, hyppigst i Vadehavsområdet, ved Limfjorden og i Østsjælland. Egentlig rastende ses den hovedsagelig i Sønderjylland, men kun med få individer.(http://www.dofbasen.dk/ART/art.php?art=03090)
Sneen er så godt som væk, jeg så to storke flyve højt på himmelen, skal lære at skyde skarpt med mit kamera, det må lykkes.
Et hvidt snegle hus var det nærmeste jeg kunne komme på liv ved søen. Der var tusindvis af fugle i luften, og jeg må når det bliver lidt varmere tage mig tid til at vente på at få det rigtige skud. Nu nøjes jeg med at lytte og nyde sangen.
Skovbunden var foruden mos, dækket af dette duftende urtegræs. Et smukt 8-tal er tegnet i jorden, hvor naturen dog kan! Det ligner persille, men dufter let af en slagt pebermynte
'chistotel' eller Celandine er en plante kendt i Østeuropa for sin lægende effekt. Chistotel betyder rensning og dens ekstrakt er kendt for at rense indre organer. Den skyder gule klokkelignende blomster