søndag den 1. juni 2014


Biotop Opgave 4

·         Miljømæssig

·         Musisk – æstetisk

·         Motorisk sundhedsmæssig

Alle mine aktiviteter er blevet lavet med  børnene fra Special børnehaven/skolen i Moldova. Målgruppen er børn som alle har indlæringsvanskeligheder, hvoraf flere er gadebørn.

Formålet har været at introducerer børnene for naturen som et sted vi værne om, lærer fra og som det nærmiljø der danner rammen for vores tilværelse. Vi valgte at kalde aktiviteterne: Natur ABC

I Bogen ”Natur og miljø i pædagogisk arbejde” introduceres naturen som en ressource i det pædagogiske virkefelt som både er med til at danne, stimulerer og skabe barnets identitet.  Miljø og natur er en øjenåbner for livet og dets muligheder og rigdom: ” Når vi sanser naturen, oplever vi på én gang naturen og os selv. Gennem naturoplevelser bliver vi klogere på vores omverden, og vi lærer os selv bedre at kende. Vi udvikler os både fagligt og personligt - men vores fokus kan være forskudt i den ene eller anden retning.”[1]

 

                                         Miljømæssigt




 Min biotop er et skønt naturområde i udkanten af byen. Den ligger op ad en stor sø og bliver flittig brugt til små fiske og udflugtsture.  Det betyder at der altid er meget affald.  Hvad altid generer os når vi er på tur.



Vi trak i arbejdshanskerne og fik ryddet en hel bunke skrammel og affald.  Det er for mange af vores børn noget helt nyt at skulle hjælpe til med at holde naturen ren. 

1. Først talte vi sammen om, hvor træls det er når folk smider affald.  Vi talte om hvordan man kan brænde noget af affald når man har lavet bål, og om at have ekstra poser med til skrald.


  2. Derefter gik vi i gang med at rydde op. Vi havde som pædagoger afgrænset området hvor børnene skulle rydde op. For det første er området rimelig stort, for det andet ville de ikke kunne klare at rydde alt affald væk. 




3. Børnene var meget aktive og der gik sport i at samle så meget skrald som muligt.
 Det var en succes og vi fik slået et slag for at rydde op i naturen og holde den ren.  Vi snakkede om at dyr ikke kan lide plastik of at det er farligt at brænde det af.





 




[1] Edlev Lasse .Natur og miljø i pædagogisk arbejde .2008 .Gyldendal Akademisk forlag side 30

Ingen kommentarer:

Send en kommentar