lørdag den 16. august 2014

Storke på besøg

Det vrimler med storke for tiden og jeg ville så gerne have taget nogle billeder fra min Biotop. Dog er det oftest på åbne marker man kan se dem vandre omkring og det er ikke lykkes mig at få dem over ved skovsiden ved min Biotop. Derfor dette billede på vej ud i en landsby,  en fin rede med 3 storke.  Forleden uden mulighed for at dokumenterer så vi 40 par på en mark! Et meget flot syn.

Grunden til at storkene trives så godt her østpå er vel de mange marker med små søer og uberørte enge.  Danmarks opdyrkede landskab er ikke deres bedste miljø og selvom Moldova er et landbrugsland er der stadig meget uberørt natur. 

 Østeuropa
Bestanden af hvid stork i Østeuropa og Vest- og Sydeuropa
er øget en del siden optællingen i 1994/95. Der er dog ingen tvivl om, at de nye EU lande i Østeuropa vil opleve et voldsomt fald i storkebestanden de kommende år, når de vestlige landbrugsmetoder finder indpas for alvor. Tendensen er allerede tydelig inden for de senere år med færre ynglepar og færre udfløjne unger, i takt med at moderniseringen af landbruget bliver mere markant. F.eks. ved Klopot ved Oder floden de lokale storkebestande halveret i takt med at hestene stort set forsvundet fra landbruget, kreaturerne er blevet færre, korn optager en stadig større del af pladsen og mange høslet-enge er under tilgroning. (kilde: DOF)http://www.netbiologen.dk/zoologi/storken.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar