Så er det tid til at gå i gang med efterårets spisekammer.
og hvad er mere oplagt en at gå i gang med disse to formidable frugter Rødbeden og græskaret.
Jeg elsker russisk rødbede suppe eller Borsch som det hedder på disse kanter og det smager lækkert på en kold efterårsdag.
Borsch er en sød/sur suppe som kan indeholde kål eller bønner. Den mest kendte er rødbede udgaven, som er virkelig skøn i vintermånederne.
Vi er ikke vegetarer og kan godt lide når den er kogt på en kødboulion. Jeg valgte et stykke kylling-
Boullionen koges og de valgte grønsager føjes til når kødet er helt mørt og falder fra benet. Rødbederne skal skrælles og rives på et rivejern og derefter svitses let på panden i en smule olie. Når de øvrige grønsager ( som gulerødder, selleri og kartofler) er kogt kommes kålen i og ca. 5 min senere rødbeden. Suppen skulle gerne nu blive en frisk rød farve og alligevel ikke smitte af på grønsagerne, man kan nu tilføje en smule citron saft eller en syrnet væske som er lavet af korn der gære og som ikke kan købes i DK, men som skulle være meget god kultur for maven. Serveres varmt med en klat creme fraiche og mørkt brød. Bon appetit
Ingen kommentarer:
Send en kommentar